Logga in


Paschaser

Nedtecknar minnen, fraser och historier som visar Reinholds och Karins humor och gamla uttryck! Sonja kallar det paschaser!

På bjudning när ens make börja prata om något som inte passar sig just då, då sa farmor: stolarna stolarna. Detta betyder det där pratar vi om en annan gång inte nu! Detta ska komma från Carl Ekstrand, Karins pappa.

När man lägger upp något, eller hänger upp ett plagg, och det bara ramlar ner igen gång på gång. Då säger man: ligg där och ät folk!

När man är ute och går, kanske Karin säger: det var en förskräcklig hatt damen har där borta. Men Karin hon kanske hör vad du säger! Om man pratar högt så tror de inte att man pratar om dom!

När vi var ute och åkte bil, farmor satt bredvid mig i baksätet och det var fint månsken. Då pratade hon om månen som skorpan. Ibland var det en hel rund skorpa och ibland var den äten så det bara var en liten bit kvar. Det var mysigt att sitta där med sin farmor och skoja om skorpan. Då gick milen fort!

När Reinhold var ute på sin handlingresa träffade han många original, gubbar med idéer och tankar! Vid ett tillfälle diskuterade gubbarna om de skulle köpa brännvin eller inte. De tyckte det var lite dyrt! Då sa en av dem: a skit, konungen behöver att väll!

Reinhold och hans bror Johan hade mycket roligt och trevligt ihop. Ibland gjorde man söndagsturer med Johans båt. Vid ett tillfälle skulle man lasta båten Johan stod i båten och Reinhold på kajen och så langade man prylarna till båten. När spritköket skulle ombord höll Reinhold under spritköket och Johan tog i överdelen var vid underdelen ramlade i sjön, då utan någon kommentar kastade Johan direkt överdelen också i sjön. Utan underdel var köket värdelöst!

About cookies User: Visitor Modified: 20 juni 2020 Copyright © 2015 www.wingren.se All Rights Reserved